WAAROM NEE VERKOPEN OOK VERKOPEN IS

Nee verkopen

Waarom nee verkopen ook verkopen is!
Laatst was een deelnemer bij een van mijn verkooptrainingen heel verbaasd toen ik zei dat een NEE verkopen ook verkopen is! Ik moet toch voor een JA gaan? Mijn baas wil toch dat ik iedere klant binnen hengel?

Het klinkt misschien ook tegenstrijdig.
Waarom zou je een NEE verkopen als je juist een JA wil? Het kan zijn dat je in een gesprek met een klant erachter komt dat je de klant niet kunt bieden waar hij naar op zoek is.  Ik heb zelf wel meerdere malen meegemaakt dat een klant een aantal wensen op tafel legde waarvan ik wist dat ik die niet kon waarmaken. Het is dan van belang om uit te zoeken hoe belangrijk deze specifieke wensen zijn voor de klant en waarom. Het kan namelijk zijn dat er een andere behoefte onder ligt waarmee jij de klant wel verder kunt helpen.  Dus vraag goed door. Maar als je zeker weet dat jouw dienst of product niet voldoet aan de verwachtingen van deze klant ben dan eerlijk. Verkoop de klant een NEE.

Zeg je nee, krijg je misschien toch een ja.
Het grappige is namelijk, dat je hier vaak hele positieve reacties op krijgt. Klanten waarderen het enorm als je eerlijk bent. Ik heb zelf meerdere malen meegemaakt dat de klant die ik een NEE verkocht, mij heeft aanbevolen. Dit leverde me uiteindelijk dan toch weer klanten opgeleverd.

Dus ja….. je mag nee zeggen!
Wil jij ook leren wanneer je een ‘ja ‘en wanneer een ‘nee’ moet verkopen? Neem dan contact met op. Ik zal je heel eerlijk te woord staan. Als ik niet de geschikte persoon ben om jou, jouw bedrijf of verkoopafdeling te helpen om meer omzet te genereren dan zal ik je dat ook zeggen! Ik verkoop je dan een ‘NEE’!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *